A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. legújabb termékfejlesztése a Manufaktúra nevet kapta, amely jelenleg a hazai baromfipiacon egyedülállónak számít. A darabra csomagolt, gyorsfagyasztott, panírozott, töltött, gyorspácolt, valamint elősütött félkész termékek közel 100% pulykahúst tartalmaznak. Jelenleg két ízben és fantázianéven kaphatók: a Kékszalag „Cordon Bleu” Pulykamellszelet (pulykamellhús, sonka és sajt felhasználásával készült), valamint a Szarvasi pásztorábránd (kapros túróval töltött pulykamellhús), de a későbbiek folyamán több ízt is tervez bevezetni a cég.
„A rohanó világban optimális ez a csomagolás, hiszen például egy egyedülálló ember nem mindig kíván egyszerre például 1 kg panírozott terméket vásárolni egy ízből, de a Manufaktúra termékekkel nagy családi rendezvény esetén is lehet az egyedi igényekhez alkalmazkodni. Lehetőséget kínálunk nekik, hogy akár több ízből is tudjanak válogatni. Ahogy a nevéből már sejthető, az egyediségüket tekintve ezek a készítmények jókora részben kézi erővel készülnek.” – mondta Erdélyi István, a vállalat elnök-vezérigazgatója.
A csomagolás (a Kékszalag 140 g/db, a Szarvasi pásztorábránd 135 g/db) nem csupán a vevői igényekhez idomul, hanem boltbarát is egyben, hiszen a készítményeket faláda hatású papírdobozokban kínálják a vásárlóknak, ezzel könnyebbé válik a kisebb mennyiséget a polcokon kínálni.
A Gallicoop Manufaktúra termékei októbertől kaphatók a hazai boltokban, bruttó ajánlott fogyasztói áruk 290 forint.