A minisztert már érkezésekor helyi ízekkel, az Urbancsokné-féle kemencében sült túróssal, kapusznyikával és lekváros kiflivel, ill. gyógynövényekből készült üdítőkkel várták, de az ünnepség után is kitettek magukért a vendéglátók. Felsorolni is nehéz, annyi ételt sorolt fel a Nemzeti Park igazgatója. Ahogy azt Tirják László hangsúlyozta, minden ami az asztalokra került az utolsó tésztáig helyi termék. A jószomszédság jegyében a Halászati és Öntözési Kutatóintézet többszörös versenygyőztes, a Szucsán családra épülő csapata filézett pontyból készült halászlével érkezett. Ezt a Körös-Maros Nemzeti Park tenyészetéből szürkemarha, házi bivaly és cigályapörkölttel kísérhették le a vendégek, majd mindezt hétféle szentandrási sörrel, köztük Magyarország legerősebb, 10,7 fokos, Pöröly névre keresztelt sörével öblíthették le.
A Föld napja a miniszterrel

- 0megosztás
- 0megosztás