A résztvevők több kategóriában mérhették össze tudásukat (pincér, szakács, cukrász, szakács artisztika, cukrász artisztika).
Intézményünket Taskó Zoltán 2/12.H osztályos tanuló képviselte pincér kategóriában.
Az általa választott téma: II. Erzsébet brit királynő megkoronázásának 60. évfordulója volt, ehhez állított össze 5 fogásos ételsort italkínálattal és elkészítette a hozzá illő asztalt.
Hideg előételként Libamájat kínáltunk Tullamor Dew-ban pácolva házi sült brióssal, ezt Mazsolás-zöldalmás fürjleves, majd Fogasfilé követett citrommártással és vajon párolt zöldségekkel. Ezen fogásokhoz Riesling és Pinot Gris fehérborokat kínáltunk, majd az ételsor főfogásaként Bélszínt Budapest módra szerepeltettünk, mellé a Vylyan Pincészet egyik ízletes borát kínáltuk. Ételsorunkat a Zuppa Inglese zárta, hozzá igen jól illeszkedő jégbor kíséretében.
Az asztal színeiben a csokoládébarna, pisztáciazöld és a jégfehér dominált (utalva ezzel a gyémánt jubileumra) próbáltuk elérni, hogy az asztal legyen visszafogott, ugyanakkor hűvös eleganciát sugározzon.
Az idén a verseny elméleti résszel is bővült, amely feladatai is sikeresen kerültek megoldásra.
Zoli a 11 versenyző közül megszerezte az aranyérmet, melyhez szívből gratulálunk neki és felkészítő tanárnak, Varga Tímeának.