in ,

Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal

Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal (Fotó: Gallicoop.hu)
Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal (Fotó: Gallicoop.hu)

Hölgyeim! Folytatjuk hétvégi ételajánlónkat. A hétvégére a Gallicoop szakácskönyvéből a mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal ételt választottuk:

Hozzávalók 4 főre: 30 dkg pulykamell, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 3 marék menta, 2 tk vaj, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 3 darab paradicsom, 20 dkg quinoa, 1 marék mazsola

Az öntethez: 1 dl olívaolaj, ízlés szerint só, 2 db citrom kicsavart leve, 5 csepp tabasco szósz

A húst vágjuk falatnyi kockára, sózzuk,borsozzuk, Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, dobjuk rá az áttört fokhagymát, majd a húst, és pirítsuk aranybarnára.

A quinoát kétszer annyi vízben főzzük puhára 10-12 perc alatt, majd keverjük el 1 tk vajjal, és hűtsük le.

Vágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, mentát. Az öntet hozzávalóit egy kis csavaros üvegben rázzuk össze.

A zöldségeket, a húst, és az öntetet alaposan keverjük össze a quinoával, sózzuk, borsozzuk és fogyasztás előtt pihentessük 1-2 órát a hűtőszekrényben. Mentalevéllel díszítsük tálaláskor.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Szombat: 08-12

Holnap, azaz nagypénteken, és húsvét hétfőn az üzlet zárva tart.

Forrás: Gallicoop.hu

Jónás Jánosné, a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke (Fotó: Hegedűs Éva)

Kiadvány jelent meg a Nemzetközi Roma Nap tiszteletére

Fotó: Petrik Angelika0

Online barbizás: hogy találják fel magukat az ötévesek a karantén alatt