Folytatjuk hétvégi ételajánlónkat. Erre a hétre a céklás rizottó pulykamellel ételt választottuk a Gallicoop szakácskönyvéből:
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg pulykamell
só
bors
kakukkfű
4 ek olívaolaj
1 nagy fej hagyma
40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
2 dl fehérbor
1 l alaplé
1 db kisebb cékla
friss snidling
A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk.
A céklát meghámozzuk , és lereszeljük vagy robotgépben ledaráljuk.
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik.
Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja.
Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a rizottó tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Forrás: Gallicoop.hu