E heti ajánlónk a hétvégére a Gallicoop szakácskönyvéből: lecsós pulyka kölessel.
Hozzávalók 4 főre
6 db tv paprika
5 db paradicsom
1 tk vaj
1 fej hagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
10 dkg vékonyan felszelt pulykakolbász-karika
20 dkg köles
4 szelet pulykamell
Szárnyas fűszersó
olívaolaj
1 csokor petrezselyem a tálaláshoz
Egy serpenyőben kevés olívaolajon süssük meg a befűszerezett pulykamellszeleteket. Tegyük félre. A kölest kétszer annyi vízben főzzük puhára. Szűrjük le.
Egy serpenyőben a vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a vékonyra szelt kolbászt. Tegyük hozzá a karikára vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk.
Tegyünk hozzá egy deci vizet, takarjuk le, pároljuk közepes lángon.
A paradicsomokat metsszük be kereszt irányban egyik felükön. Tegyük forró vízbe egy-két percig, majd könnyedén húzzuk le a héját. Vágjuk apróra.
A paradicsomot tegyük a paprikához, főzzük puhára. A kölest a hússal és a lecsóval tálaljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Fotó: Gallicoop.hu