Tudtad, hogy az egyik legfontosabb ásványi anyagunk a vas, amelynek pótlásához érdemes pulykát fogyasztani? A napi vasszükséglet 18%-t is pótolhatjuk vele! Itt egy remek mustáros pulykamáj recept hozzá.
Mustáros pulykamáj hozzávalók:
60 dkg pulykamáj
4 evőkanál mustár
4 evőkanál étolaj
frissen őrölt bors
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál borsikafű
1 teáskanál bazsalikom
A megtisztított pulykamájakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.
A mustárt, az étolajat, és a fűszereket jól összedolgozzuk egy tálban, majd egyenletesen eloszlatva rákenjük a pulykamájak tetejére. Sózni nem szabad!
180 ºC-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk nagyszemű sóval, és friss kenyérrel fogyasztjuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Fotó: Gallicoop.hu
Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!