Menu
in ,

Mustáros pulykamáj

Mustáros pulykamáj (Fotó: Gallicoop.hu)

Mustáros pulykamáj (Fotó: Gallicoop.hu)

Tudtad, hogy az egyik legfontosabb ásványi anyagunk a vas, amelynek pótlásához érdemes pulykát fogyasztani? A napi vasszükséglet 18%-t is pótolhatjuk vele! Itt egy remek mustáros pulykamáj recept hozzá.

Mustáros pulykamáj hozzávalók:

60 dkg pulykamáj
4 evőkanál mustár
4 evőkanál étolaj
frissen őrölt bors
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál borsikafű
1 teáskanál bazsalikom

A megtisztított pulykamájakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.

A mustárt, az étolajat, és a fűszereket jól összedolgozzuk egy tálban, majd egyenletesen eloszlatva rákenjük a pulykamájak tetejére. Sózni nem szabad!

180 ºC-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk nagyszemű sóval, és friss kenyérrel fogyasztjuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Fotó: Gallicoop.hu

Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!

 

Exit mobile version