Így készíti Görbe Pál a pulykaburgert garantáltan egészségesebben, mint a hagyományos verzió! Ha vigyázol az alakodra, de nem akarsz lemondani egy ízletes hamburgerről, akkor ez a te recepted!
Hozzávalók: (6db burgerhez)
Húspogi:
900g Gallicoop darált pulykacomb
1ek só
2tk bors
1tk pirospaprika
1db lilahagyma
Zsemle:
250g teljekiőrlésű tönkölybúzaliszt
50g ch csökkentett kenyérliszt
1dl tej
1dl olaj
1dl joghurt
25g élesztő
1 tojás
1ek cukor
1ek szezámmag
Avokádókrém:
2db érett avokádó
1ek tejföl
1 fokhagyma
fél lilahagyma
2db koktélparadicsom
Elkészítés:
A zsemléhez az összes hozzávalót tegyük a dagasztógép üstjébe, majd dagasszunk belőle fényes masszát, amit egy óra alatt kelesszünk duplájára.
A húst a fűszerekkel keverjük össze, és tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
A krémhez pucoljuk meg az avokadókat, tegyük aprító gépbe, majd a többi hozzávalóval együtt pépesítsük.
A tészta ha megkelt akkor vágjuk 6 egyenlő részre, tegyük sütőpapírra, majd 15 perc alatt hagyjuk őket kicsit kelni még ott. 175C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Amíg sül, a húsból formáljunk pogácsákat a kezünkkel és alacsony hőfokon süssük ki egy serpenyőben.
A zsemléket, amint kiettük vágjuk ketté, így gyorsabban kihűlnek. Mehet bele az avokádó krém, majd a hús, esetleg sajt és coleslow saláta.
Sült édesburgonyával tálalhatjuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Fotó: Gallicoop.hu
Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!