Irodai ebédnek is fenséges lehet ez a krémes-brokkolipesztós tészta, aranybarna pulykamell kockákkal!
Krémes-pulykás-brokkolipesztós tészta 4 főre:
400 g penne
400 g sült pulykamell (maradék is lehet)
½ fej brokkoli
1 citrom reszelt héja
½ citrom kifacsart leve
1 gerezd fokhagyma
2 ek reszelt parmezán
2 ek mascarpone vagy krémsajt
1 marék macadamia dió
½ dl extra szűz olívaolaj
Só
Bors
A tésztát készre főzzük, félretesszük. (a főzővízből ½ dl t elteszünk)
A brokkolit rózsáira szedjük, forró, sós vízben 5 percig blansírozzuk. Leszűrjük, késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, áttört fokhagymát, parmezánt, olívaolajat, mascarponet, félre tett főzővizet, sót, borsot. Alaposan összemixeljük, és a főtt tésztára halmozzuk a hússal együtt. Macadamiával megszórva tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Fotó: Gallicoop.hu
Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!