in ,

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta

Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram)
Glutén és laktózmentes hortobágyi húsos palacsinta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Hagyományos ízekre vágysz, könnyebben? Most diétás változatban készítettük el Neked a Hortobágyi húsos palacsintát, sovány pulykahúsból, zablisztes-tejmentes palacsintával, és növényi tejföllel!

Hortobágyi húsos palacsinta (glutén és laktózmentes/tejmentes)
Hozzávalók 6 palacsintához

6 púpozott ek gluténmentes zabliszt
4 dl laktózmentes tej vagy mandulatej
2 db tojás
2 ek kókuszolaj
1 csipet só

A töltelékhez
40 dkg darált pulykahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 ek paradicsompüré

Bors
1 ek olívaolaj
3 dl laktózmentes vagy szója tejföl
1 tk kukoricakeményítő

A palacsintához csomómentesen elkeverjük a lisztet, tojást, tejet, sót, és 1 ek kókuszolajat. 10 percig állni hagyjuk.

Forró serpenyőben a maradék olajon kisütjük a palacsintákat.

Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát, fokhagymát. Hozzákeverjük a húst, fűszerezzük. Beletesszük a paradicsompürét is, és 1 dl vizet. Félig lefedve puhára pároljuk a húst.

A palacsinták közepére húst halmozunk (a szaftot hagyjuk a serpenyőben), széleit behajtjuk hosszában, majd aláhajtjuk.

A sütőt melegítsük fel 160 fokra.

A maradék szaftot keverjük el a tejföllel és 1 tk kukoricakeményítővel, és öntsük a palacsintákra.

10 perc alatt süssük össze a meleg sütőben, és azonnal tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Fotó: Gallicoop.hu

Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!

 

 

Fotó: Babák Zoltán0

Rendhagyó történelemóra – Hogyan történhetett…

A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán)0

A pizzások szállították első győzelmüket