Hagyományos ízekre vágysz, könnyebben? Most diétás változatban készítettük el Neked a Hortobágyi húsos palacsintát, sovány pulykahúsból, zablisztes-tejmentes palacsintával, és növényi tejföllel!
Hortobágyi húsos palacsinta (glutén és laktózmentes/tejmentes)
Hozzávalók 6 palacsintához
6 púpozott ek gluténmentes zabliszt
4 dl laktózmentes tej vagy mandulatej
2 db tojás
2 ek kókuszolaj
1 csipet só
A töltelékhez
40 dkg darált pulykahús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 ek paradicsompüré
Só
Bors
1 ek olívaolaj
3 dl laktózmentes vagy szója tejföl
1 tk kukoricakeményítő
A palacsintához csomómentesen elkeverjük a lisztet, tojást, tejet, sót, és 1 ek kókuszolajat. 10 percig állni hagyjuk.
Forró serpenyőben a maradék olajon kisütjük a palacsintákat.
Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát, fokhagymát. Hozzákeverjük a húst, fűszerezzük. Beletesszük a paradicsompürét is, és 1 dl vizet. Félig lefedve puhára pároljuk a húst.
A palacsinták közepére húst halmozunk (a szaftot hagyjuk a serpenyőben), széleit behajtjuk hosszában, majd aláhajtjuk.
A sütőt melegítsük fel 160 fokra.
A maradék szaftot keverjük el a tejföllel és 1 tk kukoricakeményítővel, és öntsük a palacsintákra.
10 perc alatt süssük össze a meleg sütőben, és azonnal tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Fotó: Gallicoop.hu
Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!