Szerintünk a legfinomabb húsleves pulykanyakból készül. Csinos kis grízgaluskákkal a nagymamák leveseit idézi! Próbáld ki, mert húsleveskészítésben is a gyakorlat teszi a mestert!
Hozzávalók:
0,8-1 kg pulykanyak
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4-5 sárgarépa
4 petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
1/2 karalábé
1/2 paradicsom
1 csokor petrezselyem zöldje
só, feketebors
A grízgaluskához:
1 nagy tojás
búzadara
csipet sütőpor
A megmosott húst másfél liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, azonnal kis lángra állítjuk a tűzhelyet, és gyöngyöztetve főzzük kb. 2 órán keresztül. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a csokorba kötött petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk.
Amíg fő a leves elkészítjük a galuskákat: 1 tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzá keverjük a sárgáját, és egy csipetnyi sütőport. Folyamatos keverés mellett kb. 4-5 dkg búzadarát adagolunk a masszába amíg gyenge tésztát nem kapunk. Csendesen fövő sós vízbe beleszaggatjuk a masszát, és 2-3 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor a levest levesestálba szűrjük, beletesszük a zöldségeket, a húst kicsontozva, és tetejére szedjük a galuskákat.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Fotó: Gallicoop Instagram
Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!