A rántott húst új dimenzióba repítettük, így a pulykamell fűszeres-ropogós bundát kapott. Próbáld ki te is!
Fűszeres-ropogós pulykamellszeletek
4-6 főre
20 dkg magos panír
20 dkg liszt
2 tojás
2 ek fűszerpaprika
1 ek gyömbérpor
1 ek fokhagymapor
1 ek mustárpor
1/2 ek bors
½ ek só
½ ek kakukkfű
½ ek bazsalikom
1 tk római kömény
8-10 vékony pulykamell szelet
Sütéshez olaj spray
A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, sóval bedörzsöljük. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel. A tojásokat egy tálban felverjük. A magos panírt is egy lapos tálba szórjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A húsokat először a fűszeres lisztbe, utána tojásba, majd zsemlemorzsába, majd ismét tojásba, és végül a fűszeres lisztbe mártjuk. Tepsire rendezzük, megfújjuk olaj spray-vel, és forró sütőben 20-25 ropogósra sütjük.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Fotó: Gallicoop Instagram
Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!