Laktató villámebédötlet padlizsánból, kápia paprikából, tésztából, és persze pulykamellből. Irány a konyha!
Padlizsános pulykamelles tészta 4 főre
50 dkg tészta
40 dkg pulykamell
1 kisebb padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
oregánó
kakukkfű
2 dl tejföl
2 dl húsleves
fél kápia paprika
A tésztát olajos, sós vízben megfőzzük.
A hagymát és fokhagymát felaprítjuk, a pulykát apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon a hagymát és fokhagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a húst és pár percig pirítjuk. Az apróra vágott padlizsánt rádobjuk, felöntjük a húslevessel. Megfűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel. Puhára pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt és rottyantunk rajta egyet. Összekeverjük a tésztával és friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Szombat: 08-12
Fotó: Gallicoop Instagram
Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!