Könnyű nyári ebéd kategóriában nálunk biztosan dobogós lenne ez a pulykasonkás-brokkolis lepény, friss zöldsalátával🥦🥬
Pulykasonkás-brokkolis lepény 1 db előre kinyújtott, leveles tészta
A töltelékhez
20 dkg pulykasonka
½ fej brokkoli
4 db tojás
4 dl tejszín
ízlés szerint bors
1 csipet frissen őrölt szerecsendió
20 dkg reszelt sajt (pl. ementáli)
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát tegyük egy 22 centis tortaformába. Szúrkáljuk meg villával, tegyünk rá kerámiagolyókat vagy szárazbabot, lencsét, és süssük elő 10 percet.
A brokkolit szedjük rózsáira , forrásban lévő vízbe dobjuk 2 percre (blansírozzuk), majd szedjük papírtörlőre. A sonkát vágjuk apró kockára.
A tojást a tejszínnel, szerecsendióval, borssal, kézi habverővel jól összedolgozzuk. A tésztára helyezzük a brokkolit és a sonkát, ráöntjük a keveréket és megszórjuk reszelt sajttal. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Szombat: 08-12
Fotó: Gallicoop Instagram