in ,

Stefánia vagdalt diétásan, darált pulykahússal, friss bazsalikommal

Stefania vagdalt (Fotó: Gallicoop Instagram)
Stefania vagdalt (Fotó: Gallicoop Instagram)

Gyerekkori ízekre vágytunk, így készült ma Stefánia vagdalt a konyhánkban! Természetesen diétásan, darált pulykahússal, friss bazsalikommal🍃

Hozzávalók:
5 db tojás
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kg pulyka darálthús
2 db tojás
2 db szikkadt zsemle

feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
Olívaolaj
tálaláshoz friss bazsalikom

A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A zsemlét vízbe, vagy tejbe áztatjuk. A darált húst egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk, sót, borsot, pirospaprikát, a jól kinyomkodott és szétmorzsolt zsemlét, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát majd jól összedolgozzuk. Tepsire teszünk egy kb. 10 cm-es csíkot a darált húsból, kb. a negyedét használjuk fel. Erre tesszük a tojásokat. A darált húsos masszával jól betakarjuk. Egy villával kissé meghúzzuk a tetejét körben. Alufóliával letakarva 200 C fokon 60 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk egy kanál segítségével a kifolyó szafttal, és visszatesszük 30 percet, hogy szépen megpiruljon. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Szombat: 08-12

Fotó: Gallicoop Instagram

Kohut Pál, a Szarvasi Jégkorong Sportegyesület elnöke (Fotó: Babák Zoltán)0

Már javában készülnek a koriszezonra

Budai Sándor a legjobb gyümölcspárlatokért járó vándorserleggel. (Fotó: Babák Zoltán)0

A pálinkák és párlatok trónján nincs változás