Gyors és könnyű recept, próbáld ki te is!😋
Sajtos tejszínes húsgolyók
Hozzávalók a húsgolyókhoz:
fél kg Gallicoop darálthús
2 tojás
15 dkg füstölt sajt reszelve
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 kk bors
só
2 kk pirospaprika
1 kávéskanál fokhagyma granulátum
Öntethez:
300 ml főzőtejszín
Tömlős krémsajt
1 kk só
fél kk bors
1 kk szerencsendió
Tetejére:
15 dkg füstölt reszelt sajt
Petrezselyem
A darálthúst, a tojásokat, és a reszelt sajtot a fűszerekkel (só, bors, pirospaprika, fokhagyma granulátum) összekeverjük egy tálban, ezután rakunk hozzá 2-3 evőkanál a zsemlemorzsát, és újra kézzel átkeverjük. A masszából golyókat formázunk, majd egy tepsibe helyezzük őket.
Az öntethez elkezdjük forralni a tejszínt a krémsajttal, és fűszerezzük (só, bors, szerecsendió) Ha összeforrt, és már elolvadt benne a krémsajt is, akkor ráöntjük a húsgolyókra.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd egy kevés zöldfűszerrel
Sütőben 200 fokon 25-35 percig sütjük.
Fotó: Gallicoop Instagram
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.