Ha te is sóskarajongó vagy, próbáld ki most friss alapanyagból ezt a francia sóskamártást! Aranybarnára sült pulykamellel a legfinomabb
Pulykamell francia sóskamártással 4 főre
4 nagy szelet pulykamellfilé
3 marék sóska megtisztítva, felcsíkozva
10 dkg vaj
1 citrom leve
Só
Fehér bors
2 ek Vermouth
2 dl tejszín
A pulykahúst sóval és fehér borssal bedörzsöljük. Egy serpenyőben a vaj felén aranybarnára sütjük a szeletek mindkét oldalát, félretesszük. Egy lábasban felolvasztjuk a maradék vajat, megfonnyasztjuk rajta a sóskát. Felöntjük tejszínnel, Vermouth-tal, sózzuk, fehér borssal megszórjuk, citromlével ízesítjük. Beforraljuk a mártást, és a hússzeletekre öntve tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
Fotó: Gallicoop Instagram