Ha te is szereted a pulykamájat, ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod! A májat egy éjszakát tejben áztattuk, majd omlósra sütöttük sok-sok chilivel. Az már csak a ráadás, hogy tele van értékes vitaminokkal és vassal!
Chilis pulykamáj
70 dkg pulykamáj
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma
őrölt chili
só
majoránna
A pulykamájat megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. A tejet egy tálkába öntjük, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Beletesszük a májat, és hűtőben pihentetjük legalább 20 percig.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a kis darabokra vágott vöröshagymát. Megdinszteljük, hozzáadjuk a májat, megszórjuk ízlés szerint chilivel, majoránnával, és felöntjük kevés vízzel. Puhára pároljuk 10-15 perc alatt. Ha a máj puha, és belül nem véres, lehúzzuk a tűzről. Csak ezt követően sózzuk meg.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
Fotó: Gallicoop Instagram