in ,

Pulyka cacciatore édesburgonyával

Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram)
Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram)

Őszies pulykavadas olasz módra, sok-sok gombával, édesburgonyával, és némi vörösborral.

Pulyka cacciatore édesburgonyával
4 főre
50 dkg pulykamell vagy pulyka felsőcombfilé
3 gerezd fokhagyma
4 szelet bacon
1 nagy ág rozmaring
8 nagy bazsalikomlevél
1 babérlevél
1 db hagyma
2 nagy szál újhagyma a zöldjével együtt

frissen őrölt bors
20 dkg gomba
50 dkg édesburgonya
2,5 dl száraz vörösbor
8 db nagy, magos olajbogyó
2 konzerv hámozott paradicsom
1 evőkanál olívaolaj

Ehhez az ételhez egy nagy lábasra lesz szükségünk, olyanra, ami a sütőbe is betehető. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 1 evőkanál olívaolajat felhevítünk benne, rádobjuk a felcsíkozott bacont, pár keverés után mehet hozzá a durvára vágott hagyma és a gombák felszeletelt tönkje is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát.

Ezután sorban a lábasba tesszük a nagyobb kockára vágott húst, az újhagymát, a fűszereket, az egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olajbogyókat, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet és a bort is. Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta, és betesszük a 180 fokos sütőbe 1 órára, fedő nélkül.

Kivéve még egyszer ellenőrizzük, hogy elég sós-e, ha kell, pótoljuk.

Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

Fotó: Gallicoop Instagram

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gallicoop (@gallicoopzrt) által megosztott bejegyzés

Fotó: Babák Zoltán0

M44: Újabb szakasz átadása várható decemberben, díjmentesség marad

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat