in ,

Kreativitás és a szerEtet fűszerezi Annát

Pozsgai Boglárka és Kepenyes Darida Zóra Annával a konyhában0
Pozsgai Boglárka és Kepenyes Darida Zóra Annával a konyhában

A napokban debütált a Cervinus Teátrum és az Anna konyhában Adventi Gasztro Percei, ahol Anna négy karácsonyi főzős műsorban alkot a Twist Olivér színészeivel. Az egészséges ünnepre hangoló finomságokat a kamerák előtt a próbák szüneteiben tudták együtt megalkotni, nem is akárhogyan…

Az ünnepléssel és a főzéssel Szigeti Anna szerint pozitív változást hozhatunk az életünkbe az év bármely napján. Ebből az elgondolásból született legújabb főzős műsora is. A Cervinus Gasztro Perceinek első részében Szemán Béla a gasztronómus egyik kedvenc halas étkét varázsolták ünnepi köntösbe, azaz rakott halat készítettek narancsosan. A második felvonásban Anna Jónás Gabriellával tette illatossá a Teátrumort, mégpedig egy kandírozott narancsos vanília krémmel ékesített mákos guba tortával. A harmadik főszerep Anna konyhájában Nyári Diára esett, akinek izulinrezisztenciájára figyelve főztek egy mennyei gesztenyés krémlevest (cukor nélkül). Jó néha gyereknek lenni, főleg Karácsonykor, ezért a szarvasi gasztroműhely ünnepi műsorában két gyerekszínész is kibontakozhatott. Az utolsó rész kreatívgyárosai Kepenyes Darida Zóra és Pozsgai Boglárka voltak, akik Annával (nyersvegán) energetizáló mézeskalács desszertgolyót gyúrt a szeretet ünnepére. A művészek nagy örömmel várták a konyhai szereplést, ugyanis mint megtudtuk egyiküktől sem áll távol a főzés. Anna Gasztro Percei advent szombatjain este 6-tól láthatók a Cervinus percekben (a színház és Anna konyhája online oldalain is nézhetőek/ facebookon és youtubon), de láthatóak lesznek a helyi Tv-kben is.

Gasztro percek Annával

Szigeti Annát, Nettyt a Cervinus Teátrum sajtóreferenseként, a Körös Tv riportereként ismerhetjük lassan hat éve. Előtte a fővárosban kereste Önmagát. Beszélgetve vele ma már úgy érzi, hogy a helyén van, és megérte visszaköltöznie Szarvasra. A helyi médiaguru egyben az Anna a konyhában megálmodója is. Főzősulijának szlogenje; „minden, ami szerEtet”, ahol „GasztroÉlményeket Kreatívan & allergénektől mentesen” kínál azoknak, akik laktóz és glutén allergiával küzdenek, vagy csak egyszerűen szeretnék megismerni az egészségesebb étkezés fortélyait, hogy kiegészítsék megszokott étrendjüket. Anna vagány, sportos, alkotó lány, aki mer kérdezni. Kommunikációs szakemberként az ételeken túl örömmel híreli a helyi történéseket. Elmondása szerint riportjaiban szereti kiléptettni az embereket komfortzónájukból, mert mindenkiben van valami plusz…

A gasztronómia is egy nyelv, ahol hasonló érdeklődésű emberek összhangba kerülnek, Anna számár a főzés egy terápia, amivel önmagát és közönségét szeretné gyógyítani. És arra a kérdésre, hogy Mit is jelent számára a szerEtet? Mert rengeteg van benne… ) ezt válaszolta:

– Anna: Ez a lételemem, ha én beszélem a szeretet nyelvét, akkor talán más is fogja, akivel megosztom?! Igazából az ÉLtet, hogy adjak… egy finom falatot, egy ízes receptet, egy jó beszélgetést, szerető figyelmet. Olyan ez, mint a fűszer, akkor szól igazán, ha van benne érzelem. Azokon a csatornákon, ahol működök, igyekszem mindezt közvetíteni, hogy belőlünk ered minden, ha nem szeretünk, minket sem szeretnek…

Anna, köszönöm szépen a beszélgetést, köszönöm, hogy leültél velem beszélgetni, köszönöm a bizalmadat. Sok sikert minden tevékenységedhez, legyen örömöd továbbra is minden feladatodhoz. A nézők biztos szeretettel fogadják a Karácsonyi Anna konyháját, amilyennel Te és vendégeid készítették.

Galambos Edit

0

Karácsonyi üdvözletek

Hodálik Pál, az Emberöltő Alapítvány egyik alapítótagja átad egy csomagot (Fotó: Babák Zoltán)0

Mégsem maradt el a Mindenki karácsonya