Az első komolyabb hóesés örömére nyári pulykamellet dobtunk össze, télen. Koktélparadicsommal és házilag eltett pesztóval az igazi. Már csak pár hónap és újra nyár! 😁
Hozzávalók 4 főre:
4-6 szelet pulykamellfilé
Só
Bors
1 üveg bazsalikompesztó
50 dkg fürtös koktélparadicsom
4 dl tejszín
Olívaolaj
A húsokat sóval és borssal bedörzsöljük. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, belehelyezzük a pulykamell szeleteket. Lekenjük azok tetejét bazsalikompesztóval, mellé helyezzük a koktélparadicsomot, és felöntjük a tejszínnel. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tésztával vagy kenyérrel tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)