Egy igazi komfort food az alpesi hangulatot idéző pulykás-sajtos baconös galuska. Mi kell még egy hosszú téli estére, bekuckózva? Esetleg hozzá egy pohár forralt bor…
Alpesi pulykás-sajtos galuska baconnel 4 főre
A galuskához:
25 dkg liszt
2 db nagy tojás (“L”)
1 dl tej
só
bors
40 dkg pulykamell (felkockázva)
10 dkg bacon (felkockázva)
1 fej hagyma
15 dkg ementáli sajt
15 dkg füstölt sajt
1,5 dl tejföl
frissen reszelt szerecsendió
A galuska hozzávalóit összedolgozzuk, 10 percig állni hagyjuk. Forró, sós vízbe szaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük, félretesszük. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, rádobjuk a felaprított hagymát is. Ezután hozzáadjuk a pulykamellkockákat,és aranybarnára pirítjuk. Tűzálló tálba tesszük a galuskát, összekeverjük a hagymás- pulykahúsos baconnal,ráöntjük a tejfölt. Megszórjuk reszelt szerecsendióval. Alaposan átkeverjük a sajtokkal is, majd forró sütőbe toljuk 10-12 percre.
Azonnal tálaljuk!
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)