Az angolszász országokban hagyomány, mi nem túl régen találtunk rá a – mára a nőnapnál is népszerűbbé vált – szerelmesek ünnepére, a Valentin-napra, amikor nemcsak a nőket köszönthetik.
Ajándékként sem a virág a legnépszerűbb, hanem mindenféle piros vagy szívecskés meglepetés, esetleg egy szerelmes üzenet. Mindezek ellenére én egy saját készítésű desszertnek – nevezzük Nutellás Valentin-tortának – a receptjét ajánlanám. A Nutella világnapja is az elmúlt hétvégén volt.
Nutellás Valentin-torta
Hozzávalók:
A kekszalaphoz: 5 dkg tisztított mogyoró + 5 dkg a díszítéshez, 25 dkg édes keksz (vagy készen kapható kekszmorzsa), 10 dkg vaj, 2 evőkanál Nutella (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
A krémhez: 50 dkg mascarpone, 40 dkg nutella, 3 dl hideg tejszín, 10 dkg porcukor
FONTOS! Előző este állítsd össze, és tedd a hűtőbe!
Elkészítés: A kekszet tiszta nejlonzacskóba tesszük összetörjük. A mogyorót bevonatos serpenyőben világosra pirítjuk, ha kihűlt, ezt is összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál mogyorókrémmel. A keveréket belenyomkodjuk egy 24 cm-es kapcsos tortaformába, majd a kekszes alapot hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet, a mogyorókrémet és a cukrot alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a tejszínhez kanalazzuk. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Garantáltan ízleni fog kedvesünknek! ♥️♥️♥️♥️♥️