Ha esik, ha fúj, nem bánjuk, tökéletes idő egy finom, omlós pulykamellel töltött, kívül ropogós calzone sütéséhez!
Calzone (töltött pizza)
Hozzávalók
40 dkg pulykamell
1 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
2 marék friss baby spenót
15 dkg mini mozzarella
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
olívaolaj
A tésztához
50 dkg liszt
1 zacskó szárított élesztő
1 ek só
1 ek barna cukor
4 ek jó minőségű olívaolaj
3 dl víz
A pizzatészta hozzávalóit gyúrjuk össze alaposan kézzel, vagy géppel. Hagyjuk kelni minimum 1-2 órát.
A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
A húst felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, rádobjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a spenótot is, és puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, és elzárjuk a hőt.
A tésztát osszuk négy felé, nyújtsuk ki, tegyünk rá a töltelékből. Hajtsuk rá a tészta másik felét, nyomkodjuk be a szélét.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük készre kb. 10 perc alatt.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)