Készítettél már házi májkrémet? Ha nem, itt a remek alkalom! Pofonegyszerű recept, egy kis sherryvel megbolondítva.
Sherry-s pulykamájas
40 dkg pulykaamáj
10 dkg vaj
1 fej sonkahagyma
2 ek tejszín
2 ág kakukkfű
3 ek sherry
A májat tisztítsuk meg és daraboljuk fel. A salottát hámozzuk meg és aprítsuk fel.
Egy serpenyőben egy kanálnyi vajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá 1 ágacska kakukkfű lemorzsolt leveleit és a májat. Pirítsuk minden oldalán barnára (ne süssük túl, maradjon belül rózsaszín). Öntsünk rá egy kevés sherryt, brandyt vagy tokaji aszút, és ezzel is kevergessük pár pillanatig, míg nagyrészt elpárolog.
A májat robotgépben keverjük simára, majd adjuk hozzá a vajat, a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és keverjük simára, majd a masszát préseljük át egy szűrőn vagy szitán, hogy teljesen sima legyen.
A masszát adagoljuk ramekinformákba vagy más kisméretű tálalóedénybe.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)