Menu
in ,

Házi pulykamájas pofonegyszerűen

Házi pulykamájas

Házi pulykamájas (Fotó: Gallicoop Instagram)

Készítettél már házi májkrémet? Ha nem, itt a remek alkalom! Pofonegyszerű recept, egy kis sherryvel megbolondítva.

Sherry-s pulykamájas

40 dkg pulykaamáj
10 dkg vaj
1 fej sonkahagyma
2 ek tejszín
2 ág kakukkfű
3 ek sherry

A májat tisztítsuk meg és daraboljuk fel. A salottát hámozzuk meg és aprítsuk fel.

Egy serpenyőben egy kanálnyi vajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá 1 ágacska kakukkfű lemorzsolt leveleit és a májat. Pirítsuk minden oldalán barnára (ne süssük túl, maradjon belül rózsaszín). Öntsünk rá egy kevés sherryt, brandyt vagy tokaji aszút, és ezzel is kevergessük pár pillanatig, míg nagyrészt elpárolog.

A májat robotgépben keverjük simára, majd adjuk hozzá a vajat, a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és keverjük simára, majd a masszát préseljük át egy szűrőn vagy szitán, hogy teljesen sima legyen.

A masszát adagoljuk ramekinformákba vagy más kisméretű tálalóedénybe.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

Exit mobile version