Ha mákod van, neked is sikerül napfényt tenni a szádba… ezzel az ‘mentes’ kölesgombóccal (glutén- és laktózmentes) bazsalikomos eperöntettel a tetején.
Ennek a desszert golyónak nemcsak az összetevői tuningolhatnak fel minket az elkövetkező maszkos időszakra, hanem ‘bizonyított’ tény, hogy a golyógyártás örömöt okoz a tenyerünknek és a pocakunknak egyaránt.
Esőűző mákos kölesgombóc bazsalikomos eperöntettel 4 személyre
Hozzávalók:
🔸150g köles (egy éjszakára beáztatva)
🔸0,2 dl növényi tejszín + kb 1-2 dl víz
🔸20g vaníliás növényi fehérjepor
🔸 1 csipet bourbon vanilia
🔸 2 evőkanál almacukor (igény szerint édesítsd)
🔸 80g rizsdara
🔸 2 csepp citrom esszencia vagy fél citrom leve
🔸 só
🔸 fahéj
A kölest a felsorolt hozzávalókkal megfőzzük, miután kihűlt, golyókat/gombócokat formázunk belőlük.
A forgatáshoz: kb. 50g darált mák
Bazsalikomos eperöntet: 200g epret megmosunk & pár db bazsalikom levéllel / vagy 2 csepp bazsalikom esszenciával összebotmixerezzük, ha szükséges édesítjük.