Ebben a kánikulában csak egy frissítő saláta jöhet szóba! 💦🥗
Babos-szőlős saláta pulykamell 4 főre:
40 dkg pulykamell
½ tk római kömény
Só
Fehérbors
Kevés vaj
1 doboz vörösbabkonzerv, lecsöpögtetve
1 lilahagyma
1 zacskó bébispenót
8-10 db szárított paradicsom, olívaolajban
1 fürt fehér szőlő
A dresszinghez:
4 ek olívaolaj
2 ek gránátalmaszirup
½ citrom leve
Só
Bors
A húst falatnyi kockára vágjuk, befűszerezzük a római köménnyel, sóval, fehérborssal. Forró serpenyőben, kevés vajon aranybarnára pirítjuk. A lilahagymát felkarikázzuk, a szárított paradicsomot csíkokra vágjuk. A vörösbab konzervet lecsepegtetjük. Egy nagy salátás tálban összekeverjük a spenótot, a vörösbabot, a lilahagymát, a kimagozott, kettévágott szőlőt, a húst, és a szárított paradicsomot. A dresszing hozzávalóit jól elkeverjük, és a salátára öntjük, azonnal tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)