Sörös sajtleves, avagy 🍺+🧀+🍗=🥣😍 egy csinos kis pulykanyárssal. Jöhet?
Sörös sajtleves pulykanyárssal 4 főre:
A leveshez:
4 db répa
1 db nagy hagyma
4 dl világos sör
20 dkg érlelt cheddar sajt
10 dkg friss kecskesajt
Friss kakukkfű
5 dl zöldségleves
Só
Fehérbors
A nyárshoz:
30 dkg pulykamell
1 tk szárnyas fűszersó
2 gerezd fokhagyma
Tálaláshoz fenyőmag
A nyárshoz kockára vágjuk a húst, bedörzsöljük fűszersóval, áttört fokhagymával. Bambusznyársra húzzuk, és sütésig hűtőben tartjuk.
A leveshez megpucoljuk a répát és a hagymát. A zöldséglevesben lefedve feltesszük főni. Sóval, kakukkfűvel és fehérborssal ízesítjük, beleöntjük a sört is. Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixban pürésítjük. A nyársakat 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. A forró levesbe beletesszük a sajtokat, és a nyárssal tálaljuk. Fenyőmaggal megszórjuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)