Igen, ez pont az aminek látszik! Ropogós, kukoricapehely-bundában sült lilakáposztás fasírt, ezúttal pulykasonkával, de ha húsmentes napot tartasz, anélkül is nagyon finom! 💜
Lilakáposztás fasírt pulykasonkával
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg lilakáposzta
25 dkg pulykamellsonka
1 tojás
Só
Bors
8 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
20 dkg kukoricapehely
Sütéshez olaj
Tálaláshoz saláta
A káposztát felaprítjuk kézzel vagy géppel. A sonkát apró kockára vágjuk. Összedolgozzuk a tojással, áttört fokhagymával, liszttel, sóval, borssal. Tenyérnyi gombócokat formálunk, és összetört kukoricapehelyben meghempergetjük. Forró olajban kisütjük, salátával tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)