Édesburgonya, alma, póréhagyma és egy szép szelet pulykamell! Kell ennél finomabb és egészségesebb étel egy ilyen csodás őszi napon?
Almás-édesburgonyás pulykamell 4 főre
4 szelet pulykamellfilé
2 db alma
3 db édesburgonya
1 db póréhagyma
2 dl almalé
Só
Bors
1 marék friss zsálya
olívaolaj
Az almát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és a megpucolt édesburgonyával együtt felkockázzuk. A póréhagymát karikára vágjuk. A húst sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 fokra bemelegítjük. Egy jénai tálat kiolajozunk, beletesszük az almát, édesburgonyát, póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, friss zsályával megszórjuk. Almalével felöntjük, majd rátesszük a húst, lefedjük alufóliával, és a sütőbe toljuk 30 percre. Levesszük a fóliát, és 15 percre még visszatoljuk a tálat a sütőbe.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)