A tojás töltve az igazi! Pláne pulykasonkával!
Sonkás-pisztáciás töltelék:
1,5 főtt tojás
2 evőkanál tejföl
1 marék pisztácia
1 szelet főtt, füstölt pulykasonka
só, bors
Kéksajtos-diós töltelék:
1,5 főtt tojás
2 evőkanál tejföl
3 dkg kéksajt
1 kis marék dió
6 szem kapribogyó
só, bors
3 tojást 10 perc alatt keményre főzünk. Mikor langyosra hűltek, mindhármat megpucoljuk és hosszában kettévágjuk.
A sonkás-pisztáciás töltelékhez 1,5 tojás sárgáját villával összetörjük, tejföllel krémesítjük. A pisztáciát – a díszítésnek szánt három szem kivételével – mozsárban durvára törjük, és a sonkát 2-3 mm-es kockákra vágjuk, majd mindegyiket a krémhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A krémet három fél tojásba töltjük, és egy-egy szem pisztáciával díszítjük.
A kéksajtos-diós töltelékhez a maradék 1,5 sárgáját összetörjük, tejföllel krémesítjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot, és villával azt is krémesítjük. A diót – három szép darabot kivéve – és a hat kapribogyót apróra vágjuk, hozzákeverjük a masszához, és óvatosan sózzuk, borsozzuk a krémet. A fél tojásokba töltve 1-1 darab dióval díszítjük.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop Instagram)