Menu
in ,

Köszöntsük az őszies időjárást pulykaragulevessel!

Őszi pulykaraguleves

Őszi pulykaraguleves (Fotó: Gallicoop Instagram)

Latyakos, ködös időhöz őszies raguleves dukál!

Őszi pulykaraguleves
4 főre
20 dkg pulykamell
2 db répa
5 db gomba (közepes méretű)
10 dkg borsó (fagyasztott is lehet)
negyed kelkáposzta
2 db burgonya (közepes méretű)
1 db salotta hagyma
1 liter húsleves (kockából is lehet)
1 pohár tejföl
1 ek kukoricakeményítő
1 ek tárkony (szárított)
1 csokor petrezselyem
1 ek olaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint citromlé

Hámozzuk meg a zöldségeket és vágjuk apró darabokra, a húst falatnyi kockákra. Egy magasabb falú lábasban egy evőkanál olajon pirítsuk meg a hagymát és a húst, dobjuk rá a répát és a burgonyát, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a felcsíkozott kelkáposztát, gombát és a zöldborsót is. Hintsük meg tárkonnyal, sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek megfőttek (kb. 20 perc), keverjük el a tejfölt a kukoricakeményítővel és öntsük hozzá a leveshez. Alaposan keverjük el és zárjuk le a hőt. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel vagy friss tárkonnyal.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

Exit mobile version