Ezzel az ízletes pulykamell Wellingtonnal kívánunk áldott karácsonyt!
Hozzávalók 4 főre
50-70 dkg Gallicoop pulykamellfilé egészben
1 db előre kinyújtott, konyhakész leveles tészta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg laska gomba
Oregánó
Rozmaring
2 ek áfonyalekvár
Só
Bors
1 db tojás a tészta kenéséhez
Olaj
A hagymát, fokhagymát kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított laskát, sózzuk, borsozzuk, oregánóval, és rozmaringgal fűszerezzük. Félretesszük. Pulykamellfilét sóval, borssal bedörzsöljük, majd megkenjük áfonyalekvárral. Ráhalmozzuk a gombás keveréket, levelestésztába csomagoljuk. Egy vékony csíkot vágunk a tetejére, hogy a gőz távozni tudjon, és a felvert tojással megkenjük.
180 fokos sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Forrás: Gallicoop.hu)