Citromos-fokhagymás pulykamell színes kuszkusz körettel hozzávalói 4 főre:
4 szelet pulykamell
1 db citrom
1 db zöld citrom
5 gerezd fokhagyma
Szárnyas fűszersó
Fehérbors
A sütéshez olívaolaj
Körethez
30 dkg kuszkusz
1 csokor zöldhagyma
1 db sárga pritamin paprika
1 db zöld pritamin paprika
5 dkg vaj
A húst befűszerezzük, az áttört fokhagymával bedörzsöljük, a lime levét rácsorgatjuk, és kevés olívaolajon megsütjük. A kuszkuszhoz a zöldségeket apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A kuszkuszt kétszer annyi forró vízzel leöntjük, 5 percre letakarjuk. A vajjal villával átkeverjük, a citrom levével, olívaolajjal, sóval, fehérborssal ízesítjük. A húst a lime reszelt héjával, és a kuszkusszal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Forrás: Gallicoop.hu)