A pulykamell szőlőmártással hozzávalói 4 főre:
50 dkg pulykamell
1 fej vöröshagyma
1 közepes fürt piros szőlő
2 dl tejszín
1 dl húsleves
1 tk keményítő
só, bors
szerecsendió
egy csipet fahéj
olívaolaj
fél csokor petrezselyem
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. Ha már szép üveges, rátesszük a kockára vágott pulykát, sózzuk, borsozzuk és együtt pirítjuk tovább, amíg szép színe nem lesz a húsnak. A szőlőszemeket közben megmossuk és félbevágjuk. Ha túl nagy a magja, kiszedjük belőle. A pulykához adjuk a szőlőt, felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, 10 percig pároljuk. Szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. Ezután beletesszük a kis vízzel elkevert keményítőt, és rottyantunk rajta egyet. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.
Köretnek adhatunk hozzá rizst vagy rizibizit.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Forrás: Gallicoop.hu)