A padlizsános-pulykamelles tészta hozzávalói 4 főre:
50 dkg tészta
40 dkg pulykamell
1 kisebb padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
oregánó
kakukkfű
2 dl tejföl
2 dl húsleves
fél kápia paprika
A tésztát olajos, sós vízben megfőzzük.
A hagymát és fokhagymát felaprítjuk, a pulykát apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon a hagymát és fokhagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a húst és pár percig pirítjuk. Az apróra vágott padlizsánt rádobjuk, felöntjük a húslevessel. Megfűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel. Puhára pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt és rottyantunk rajta egyet. Összekeverjük a tésztával és friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Forrás: Gallicoop.hu)