A sütőtökös rizottó pulykahúsgombóccal hozzávalói 4 személyre:
50 dkg darált pulykahús
2 nagy fej hagyma
2 gerezd reszelt fokhagyma
só
bors
friss petrezselyem
olívaolaj
40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
40 dkg sütőtök
2 dl fehérbor
1 l alaplé
Az egyik hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle.
Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
A sütőtököt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
A másik hagymát is felaprítjuk és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik.
Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja.
Végül hozzáadjuk a sütőtököt, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk.
A húsgombócokkal tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Forrás: Gallicoop.hu)