A kecskesajtos-céklás pulykaburger hozzávalói 4 zsemléhez:
60 dkg darált pulykahús
1 tojás
só, bors
kakukkfű
majoránna
2 gerezd fokhagyma
4 hamburger zsemle
2 közepes cékla
20 dkg kecsekesajt
salátalevél
paradicsom
ketchup, mustár, majonéz
A céklákat megmossuk és alufóliába tekerve a sütőben, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.
A húst összegyúrjuk a tojással, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és majoránnával. Belereszeljük a fokhagymát. 4 nagyobb pogácsát formálunk belőle, és olajban szép pirosra sütjük.
A zsemléket félbe vágjuk, és megpirítjuk a belső felüket. Ezután megkenjük ketchuppal, rátesszük a salátalevelet, pogácsát,, arra a sült céklát, a kecskesajtot, néhány karika paradicsomot, mustárt és majonézt, majd a zsemle másik felét.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Forrás: Gallicoop.hu)