A pulykás sült karfiolsaláta hozzávalói 4 főre:
1 kis fej karfiol
50 dkg pulykamell
5 ek olívaolaj
2 szál zellerszár
3 dkg kesudió
1 csokor friss petrezselyem
1 marék aszalt vörösáfonya
1 csipet fahéj (őrölt)
1 csipet mézeskalács-fűszerkeverék
1 ek sherryecet
1 ek méz (ízlés szerint)
ízlés szerint só és bors
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A karfiolt kis rózsákra szedjük és össze forgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és kb. 30 percig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük. A húst falatnyi kockára vágjuk , és forró serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
A kesudiót szétterítjük egy kis tálban és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk.
A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük, és összeforgatjuk a salátával.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Forrás: Gallicoop.hu)