A chilis pulykamáj hozzávalói 4 főre:
60 dkg pulykamáj
1 db hagyma
½ tk füstölt piros paprika
1 kis chili paprika
olíva olaj
só
bors
majoránna
1 kg főzni való burgonya
10 dkg vaj
2 dl tejföl
1 dl tej
frissen őrölt szerecsendió
1 nagy marék rukkola
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk. Közben borssal, majoránnával és chilivel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel, tejjel, vajjal pürésítjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A májat füstölt pirospaprikával megszórjuk, a pürével és a rukkolával tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)