A fasírt és a köret hozzávalói 4 személyre:
1 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
1 zsemle
Kb. 1 dl tej
1 kg darált pulykahús
1 tk só
2 tk worcester szósz
2 tojás
2 tk mustár
1 csokor petrezselyem
1 dl ketchup
A körethez: 1 kg krumpli
1 nagy fej hagyma
Olaj
Só, bors
A zöldségeket megtisztítjuk, robotgépben finomra aprítjuk, olajon megdinszteljük. A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk és szétmorzsoljuk. Mindkettőt a húshoz keverjük a sóval, a worcesterrel, a felvert tojásokkal, a mustárral, a felaprított petrezselyemmel és a ketchup felével együtt. Egy sütőpapírral kibélelt szögletes formába nyomkodjuk. A tetejét megkenjük ketchuppal és kb. 45 percig – 1 óráig sütjük.
A körethez a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, megfőzzük sós vízben. A hagymát kockára vágjuk, olajon megdinszteljük. Összeforgatjuk a krumplival, villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)