Menu
in

Elkészült Kazinczy utca felújítási terve

Elkészültek a 4401. számú Szarvas-Szentes összekötő út Szabadság és Gárdonyi Géza utcák közötti szakaszának felújítási tervei. A dokumentációban csak 0+005 és 0+820 kilométerszelvényként emlegetett rész tulajdonképpen a teljes Kazinczy utcát jelenti.

A meglévő burkolat jelentősen leromlott, deformálódott, kátyúsodott, egyes részein teherbírását vesztette. Ezek okán a teljes pályaszerkezetre vonatkozó beavatkozást igényel, áll a dokumentációban.

A felújítás során marad a pályatest szélessége. A felső 4 centit marással eltávolítják. Ezután kap egy 3 centis kiegyenlítő és egy 4 centis kopóréteget. A pályaszerkezetet lokálisan 6 szakaszon, összesen 784 négyzetméteren cserélik. Mindkét oldalon 1 méter szélességben új padka készül.

A terveket megküldték a Szarvasi Polgármesteri Hivatalnak azzal, hogy várják egy online egyeztetésre tett javaslatukat, amin a tervezőn és a hivatalon kívül részt venne a megrendelő, a Magyar Közút Békés megyei igazgatóságának szakemberei is.

Pénteken jeleztük Babák Mihály polgármesternek, hogy ha van a köz számára információja a projektről, szívesen vesszük, de mind ez idáig nem kaptunk választ megkeresésünkre. Amennyiben válasz érkezik, frissítjük cikkünket.

Exit mobile version