A fahéjas-szerecsendiós-szegfűborsos pácolt felsőcombfilé hozzávalói 4 főre:
40 dkg pulykafelsőcombfilé
40 dkg rizstészta
1 db piros pritaminpaprika
1 db zöld pritaminpaprika
1 db lilahagyma
½ fej brokkoli
1 kis darab póréhagyma
1 tk fahéj
½ tk római kömény
1 dl szójaszósz
½ tk frissen őrölt szerecsendió
1 ek szegfűbors
1 darabka gyömbér lereszelve
1/2 tk kurkuma
1 ek szezámolaj
A húst, a lilahagymát, és a paprikákat felcsíkozzuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük. A pórét felkarikázzuk. A szezámolajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, a fűszereket és a szójaszószt. Puhára pároljuk.
A rizstésztát megfőzzük, leszűrjük. A húsos raguhoz keverjük a rizstésztát, és azonnal tálaljuk. Ízlés szerint szójaszósszal ízesíthetjük.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)