A pulyka tazsin hozzávalói 4 személyre:
50 dkg pulyka felsőcombfilé
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db répa
2 db cukkini
15 dkg főtt csicseriborsó (konzerv, lecsöpögtetve)
1 marék aszalt szilva és sárgabarack
2 ek currypor
1 tk őrölt római kömény
2-3 babérlevél
1 ek méz
1 tk fahéj
1 tk kurkuma
2 dl fehérbor vagy húsleves
olívaolaj
só
bors
a tálaláshoz friss petrezselyem
Elkészítés:
Egy nagyobb, lefedhető serpenyőbe teszünk kevés olívaolajat, felhevítjük, és rádobjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Kevergetjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott felsőcombfilét. Néhány perc alatt átpirítjuk minden oldalát, és megszórjuk sóval, borssal, és a fűszerekkel. Beletesszük a felaprított répát, cukkinit, és az aszalt gyümölcsöket. Rácsorgatjuk a mézet, és felöntjük a fehérborral. Kis lángon főzzük 1,5 óráig. Ekkor hozzákeverjük a csicseriborsót, megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)