60 dkg pulykamell
1 evőkanál liszt
15 dkg sült gesztenye
10 dkg magozott aszalt szilva
1 dl száraz vörösbor
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
2-3 ág kakukkfű
só, bors
Az aszalt szilvát a vörösborban épphogy felforraljuk, majd félretesszük hűlni.
A pulykamellfilét kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Vastag falú serpenyőben a vaj felét felforrósítjuk az olívaolajjal és beledobjuk a húskockákat. Megpirítjuk a húst, majd tálra szedjük.
A serpenyőben lévő zsiradékba tesszük a maradék vajat és megdinszteljük benne a kétféle hagymát. Visszatesszük a hagymára a pulykahúst, hozzáadjuk a vörösborban puhult szilvát, a sült gesztenyét és a kakukkfű ágakról lecsipkedett leveleket. Összeforraljuk a hozzávalókat, majd alacsony lángon, fedő alatt negyed órán keresztül pároljuk. A tejszínben simára keverjük a keményítőt, és a gesztenyés-szilvás pulykához öntjük. Hirtelen beforraljuk a ragut, majd melegen tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)