A pulykás rakott karfiol sütőtökkel és quinoával hozzávalói 4 főre:
1 fej karfiol
50 dkg darált pulykahús
25 dkg quinoa
40 dkg sütőtök
4 dl tejföl
1 tojás
20 dkg reszelt sajt (ementáli)
só
bors
2 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
friss kakukkfű
frissen őrölt szerecsendió
olívaolaj
A karfiolt rózsáira szedjük, és gőzpárolóban megpároljuk, félretesszük. A sütőtököt falatnyi kockára vágjuk, és a gőzpárolóban azt is puhára pároljuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, készre pároljuk. A quinoát kétszer annyi vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.
Egy kiolajozott jénai aljára tesszük a quinoát, rátesszük a sütőtököt, a húst, és végül a karfiolt. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval, és a karfiolra öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)