A baconos hosszúcomb sült sütőtökös céklával hozzávalói 4 személye:
1 pulyka hosszúcomb
1 csomag szeletelt bacon
1 sütőtök
3 cékla
4 lilahagyma
1 ágacska friss rozmaring
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A pulykacombot sózzuk, borsozzuk. Befedjük szalonnacsíkokkal, majd a csíkokra merőlegesen szalonnacsíkokat dugunk át minden második csík alatt, hogy “szőtt” mintázatot kapjunk. Alufóliával lefedve egy és negyed órán át sütjük.
Közben megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket. Összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a rozamringot. Az egy és negyedóra leteltével a comb köré tesszük a tepsiben. Fedetlenül további háromnegyed órán át sütjük.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)