A tejfölös-mustáros tepsis alsócomb hagymás burgonyával hozzávalói négy személyre:
2 db pulyka alsócomb
1 kg burgonya
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
3 ek olívaolaj
3 ek magos mustár
Só, bors
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és a gerezdeket 6-6 darabra vágjuk. A pulykacombról lefejtjük a bőrt, éles késsel bevagdossuk a húst, és a résekbe nyomjuk a fokhagymadarabokat. Sózzuk, borsozzuk. A burgonyát és a hagymát tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és felöntjük fél dl vízzel. Rátesszük a combokat. 45 percig 200 fokon sütjük.
Közben a tejfölt kikeverjük a mustárral. Megkenjük vele a combokat, és még 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)